Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mitől jobb a használt?

2016. 09. 15. 10:12:00

Ilyenkor rengeteg kérdés van a fejekben, vajon megfelelő lesz-e, hordozható vagy inkább nagyteljesítményű, asztali  kell nekem, s vajon hol a legolcsóbb???

A tapasztalatok alapján a legtöbb vásárló nem is gondol rá, hogy használt laptopot vegyen, mert az biztosan csúnya, karcos, agyonhasznált és még a garancia is kétséges hogy van-e, az akkumulátor állapotáról  már nem is beszélve. Azaz a használt laptop csak is olyan lehet amilyen. :(


Tévhitek
Az "A+" kategóriás laptopok a külföldi nagy cégek lecserélt gépei, amik pár évvel ezelőtt még a csúcskategóriát jelentették. Ez nem azt jelenti, hogy ma már használhatatlanok lennének (sőt!), de természetesen nem is veszik fel a versenyt a mai újakkal, cserébe nem is annyiba kerülnek. Ennek ellenére még évekig bőségesen elegendő levelezésre, weboldal nézegetésre, Youtube videók megtekintésére, zenehallgatásra.

Üzleti masinák
A régebbi üzleti (business) laptopok tartós és stabil használatra készültek, vagyis a gyártók jó minőségű, tartós alkatrészekből építették ezeket a gépeket. Érthető példaként említhető az akkumulátor. Egy "ázsiai", olcsó, új laptop nem biztos hogy ki fog minket szolgálni akkumulátorról több órán keresztül. Másik példa a kompatibilitás: egy neves gyártótól egy üzleti gép még évekig rendelkezik hivatalos támogatással, vagyis ha évek múlva újra kell telepítenünk, akkor biztosan meg tudjuk tenni, hiszen letölthető minden illesztő-program a gyártó oldaláról.

 

Dell Latitude E6410 - üzleti kategória

További előnye ezen gépeknek, hogy mivel üzleti kategóriáról beszélünk, ezért ezeket a gépeket a megbízhatóság, a minőségi anyaghasználat jellemzi.

Nem utolsó sorban még előnynek "róhatjuk" fel azt a tényt, hogy az esetek 90%ban az ún. "business" (üzleti/céges) laptop operációs rendszerrel kerül értékesítésre, vagyis -amennyiben a matrica még nem kopott le- nem kell áldoznunk szoftverre, mert az sok esetben használható még.

Sok esetben megfigyelhető, hogy némely gép felújítottan (refurbished) érkezik, a kopott, kifényesedett billentyűzetet, takarólemezt, kávát (esetleg a merevlemezt is) kicserélik, kitakarítják a mechanikus alkatrészeket, letörölgetik az újlenyomatokat, fóliába csomagolják.

Mi a helyzet az akkuval?
Új termék vásárlásakor a gyártók az akkumulátorra 6 hónap garanciát vállalnak, tehát egy 3-4 éves géptől nem várhatjuk el a kiváló állapotú akkumulátort, de nem ritka a 2-3 órás működési idő sem.

Az ÁR
Az üzleti kategóriás gépek nem éppen az átlagos felhasználóknak készülnek, így az áruk is jóval magasabb az átlag gépnél. Használtan viszont már más a helyzet, általában az új ár töredékéért megvásárolhatók.